Міні-серіал «Своя земля»

22 вересня 2023

Як українські міста зіткнулися із війною, встояли та уже відбудовуються? Про це показуємо у міні-серіалі «Своя земля». П’ять серій про міста і містечка у різних куточках України через розмови із міськими головами, представниками громадськості та мешканцями міст.

«Українські міста змогли не тільки протистояти ворогу у найтяжчі хвилини, а змогли забезпечити життя для людей в умовах війни, протягнути руку на допомогу один одному та стратегічно підійти до планування свого майбутнього. Ми раді допомагати їм у цьому», - зазначає Майкл Дракмен, директор Міжнародного республіканського інституту в Україні.

У першій серії ви побачите невеличке місто Семенівку, що знаходиться на кордоні з Росією. Ще на початку березня у місто зайшов ворог, але міський голова залишився у місті, а місто залишилося українським.

Друга серія про прифронтове місто Миколаїв, яке живе під постійними обстрілами ворога. Місто знайшло рішення проблеми відсутності прісної води, якої немає з початку війни, а також почало масштабний проєкт із відбудови із західними партрнерами. 

У третій серії ви побачите непохитне Дніпро, яке попри війну продовжує зберігати ділову активність та підтримувати економіку країни. А також готове відмовитися від міжнародної допомоги на користь інших, менших міст, які цього потребують. 

Четверта серія про Львів, який став форпостом для переселенців. Місто не тільки прийняло величезну кількість людей з усієї України, а й активно працює над створенням потужної інфраструктури для реабілітації постраждалих.  

У заключній серії ви побачите місто, яке першим було звільнено від російського окупанта – Тростянець на Сумщині. Це місто також відіграло важливу роль для підготовки до боротьби з ворогом у Києві, коли міський голова підпільно передавав інформацію про ворога центральній владі. 

Дивіться міні-серіал «Своя земля» тут.

Міні-серіал «Своя земля» створено Міжнародним республіканським інститутом в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).  

Популярні ресурси