МРІ розпочинає навчання «Перші кроки депутата»

Оголошення
18 листопада 2020

Міжнародний республіканський інститут (МРІ) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) розпочинає цикл онлайн тренінгів для новообраних депутатів місцевих рад, міських голів і їх команд. Метою навчань є підвищення професійного рівня нового складу місцевих рад та покращення ефективності роботи органів місцевого самоврядування в Україні.

«Після суттєвого оновлення депутатського корпусу в результаті місцевих виборів 2020 року, постала нагальна потреба навчання новообраних депутатів, адже їм доведеться активно включатися в роботу в умовах пандемії і вирішувати актуальні проблеми своїх громад. Маючи багаторічний досвід роботи з органами місцевого самоврядування в Україні, МРІ підготував серію вебінарів «Перші кроки депутата», в ході яких провідні експерти країни навчатимуть депутатів необхідним знанням та навичкам ефективної роботи в місцевій раді, прийняття регламенту та бюджету, а також проведенню дистанційних засідань місцевих рад», – розповідає Олександр Примостко, керівник програми для представників місцевої влади МРІ.

У зв'язку з обмеженнями КОВIД-19, традиційні тренінги, які регулярно проводилися МРІ з 1993 року, були замінені онлайн-вебінарами. Кожен вебінар триватиме орієнтовно 1,5-2 години і включатиме в себе як лекційну частину, так і спілкування між учасниками та запитання до тренерів.

МРІ відкритий до співпраці з місцевими радами та новим складом депутатів. У разі виникнення питань або за додатковою інформацією щодо програми, звертайтеся до керівника програми для представників місцевої влади Олександра Примостка – aprimostko@iri.org.

МРІ пропонує своїм партнерам розповсюдити цю інформацію серед місцевих рад та новообраних місцевих депутатів.

Перелік доступних вебінарів станом на 18 листопада:

  1. 19 листопада - Перші кроки депутата в місцевій раді.
    Тренер – Олександр Солонтай. Реєстрація: https://bit.ly/2Ixm7xY
  2. 24 листопада - Перші кроки депутата: регламент місцевої ради.
    Тренери – Борис Руснак та Юлія Вусенко. Реєстрація: https://bit.ly/32Q3VH6
  3. 27 листопада - Перші кроки депутата: Бюджетне забезпечення громад.
    Тренер - Олександр Слобожан.
  4. 1 грудня - Перші кроки депутата: Постійні комісії, депутатські групи та фракції.
    Тренер - Олександр Солонтай.
  5. 4 грудня - Перші кроки депутата: Бюджетне забезпечення громад.
    Тренер - Олександр Слобожан.
  6. 8 грудня - Перші кроки депутата: Постійні комісії, депутатські групи та фракції.
    Тренер - Олександр Солонтай.
  7. 11 грудня - Перші кроки депутата: Проведення дистанційних засідань.
    Тренер - Олександр Слобожан.
  8. 18 грудня - Перші кроки депутата: Проведення дистанційних засідань.
    Тренер - Олександр Слобожан.

МРІ буде доповнювати перелік новими тренінгами для депутатів місцевих рад. Актуальний перелік безкоштовних навчань можна завжди знайти на платформі МРІ для онлайн навчання www.iri.org.ua. Запрошуємо також підписатися на електронну розсилку та слідкувати за нашою діяльністю в Фейсбук.

Популярні ресурси