Попередній огляд свіжого соцопитування МРІ: передвиборчі настрої в Україні

Дослідження
09 листопада 2018

Київ, Україна — Напередодні довгоочікуваних президентських виборів в Україні, запланованих на березень 2019 року, Центр аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (МРІ) надає для ознайомлення зацікавленим особам стислий огляд результатів нашого свіжого всеукраїнського соціологічного опитування.
Результати опитування, які будуть повністю оприлюднені впродовж найближчих тижнів, демонструють інформацію, важливу для розуміння передвиборчої ситуації в Україні, в тому числі поглядів громадян щодо кандидатів у президенти і нинішньої влади, намірів виборців та їхньої думки щодо ключових проблем кампанії.
МРІ розкриває ці результати напередодні повного оприлюднення даних опитування з метою надання стислого огляду кількох ключових показників громадської думки по Україні:

Рейтинги підтримки

Розподіл голосів за кандидатів, якби президентські вибори, заплановані на 31 березня 2019 року, відбулися в наступну неділю:
 

Розподіл голосів за політичні партії, якби вибори до Верховної Ради, заплановані на 27 жовтня 2019 року, відбулися в наступну неділю:

Реформа системи охорони здоров’я

Під керівництвом в.о. Міністра охорони здоров'я Уляни Супрун українська влада запровадила низку реформ у галузі охорони здоров'я, у тому числі заходи, які заохочують українців укладати контракти з лікарями первинної ланки і сімейними лікарями, замість того, щоб покладатися на послуги державних клінік. Ці дані вказують на те, яка частина громадян України перейшла до сімейних лікарів та рівень їх задоволення у зв’язку з цією зміною:

Відносини між Україною, Угорщиною та Румунією

Наведені нижче дані вказують на те, що ставлення до Угорщини та Румунії погіршилися за останні роки:

Методологія

Дослідження здійснено Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного республіканського інституту. Опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 29 вересня по 14 жовтня 2018 року. Метод опитування - особисте інтерв'ю у респондента вдома. Всього було опитано 2400 жителів України віком 18 років і старше, які мають право голосувати. Вибірка репрезентативна за статтю, віком, областю і розміром населеного пункту. Коефіцієнт досяжності респондентів становить 62,7%, а допустима похибка не перевищує 2,0%.

Популярні ресурси