Четверта зустріч робочої групи з громадянської освіти

Новини
16 березня 2021

11 березня 2021 року, традиційно у четвер, відбулася четверта онлайн-зустріч робочої групи по розробці програми з громадянської освіти молоді за участі представників із понад 15 інституцій. На зустрічі були представлені та обговорені дослідження щодо ставлення молодих людей до Революції Гідності та бар’єрів у соціумі.

Учасники четвертої зустрічі робочої групи з громадянської освіти обговорюють ставлення молодих людей до Революції Гідності та бар’єрів у соціумі – 11 березня 2021 року

Ольга Сало, заступниця генерального директора Національного музею Революції Гідності презентувала результати дослідження «Ставлення школярів до Революції Гідності». Тетяна Ломакіна, голова громадської організації «Безбар’єрність» презентувала висновки дослідження про ставлення молоді до бар’єрів у навчанні, роботі, спілкуванні та пересуванні. Модерувала захід – Лідія Фесенко, асистентка програм Міжнародного Республіканського Інституту. 

Під час обговорення представлених досліджень учасники засідання зауважили на важливості розвитку громадянської освіти локально. Зокрема було зазначено, що паралельно діяльності громадянського сектору, заклади, які займаються формальними освітніми процесами мають докладати більше зусиль задля формування розуміння «громадянин\ка України» та відповідних цінностей. Також є запит на підвищення вмотивованості молодих людей задля залучення до активних громадських процесів. 

На наступній зустрічі буде представлена фінальна презентація програми з громадянської освіти в рамках програми «Мріємо та Діємо».  

«Мріємо та діємо» – 5-ти річна програма спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни.  
Програма «Мріємо та діємо» впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.
  

Популярні ресурси