«Країна по поличках» – дослідження МРІ у проєкті Дзеркала тижня

Оголошення
15 жовтня 2020

У період перед місцевими виборами в Україні, Міжнародний республіканський інститут (МРІ) приєднався до ініціативи Дзеркала тижня, одного з найбільш авторитетних онлайн видань в Україні, щоб дослідити соціальний та політичний ландшафт усіх обласних центрів. Метою проєкту є надати об'єктивний аналітичний огляд політичних, економічних та соціальних складових у містах у передвиборчий період.

Щоб представити неупереджений та об’єктивний аналіз, МРІ провів соціологічні опитування у 24 містах України у період 12 вересня-1 жовтня. Сукупна вибірка становить 14400 постійних жителів міст обласних центрів, тож дані опитувань є репрезентативними та зважені за статтю та віком мешканців. На основі отриманих даних та результатів Муніципального опитування МРІ проведеного у лютому 2020 році, журналісти Дзеркала тижня підготували серію аналітичних матеріалів щодо висвітлення передвиборчих настроїв у кожному обласному центрі. Починаючи з 29 вересня, Деркало тижня щодня публікує одну статтю з аналізом ситуації в одному з обласних центрів на сторінці проєкту “Країна по поличках”. Станом на 15 жовтня, опубліковано матеріали про Вінницю, Луцьк, Дніпро, Краматорськ, Житомир, Ужгород, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Львів, Кропивницький, Миколаїв, Полтава, Суми, Одеса та Рівне.

«Міста та обласні центри набирають більшу вагу на загальнонаціональну політику країни, а з огляду на зростаючу важливість децентралізації в Україні, оновлення політичного середовища стратегічно вплине на міста”. На думку Віталія Шарлая, керівника програм МРІ, - “Дослідження МРІ дозволяє вам зануритися глибше і зрозуміти особливість кожного міста, а також порівняти політичні, соціальні та економічні настрої мешканців міст, їх мотиви та очікування від місцевих виборів».

Це дослідження стало можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Думки, висловлені в матеріалах Дзеркала тижня, належать авторам і не обов'язково відображають погляди USAID або уряду Сполучених Штатів Америки.

Популярні ресурси