Підтримка жіночих ініціатив під час війни

31 серпня 2022

Міжнародний республіканський інститут запустив проєкт для підтримки жінок по всій Україні. Жінки зможуть отримати безкоштовну психологічну та юридичну підтримку, відвідати тренінги із психологічної стійкості та знайти корисні контакти.  

Проєкт направлений на підтримку громадських активісток та волонтерок, депутаток, представниць органів місцевого самоврядування, внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та сімей загиблих. Він має допомогти жінкам справитися із викликами під час війни та створити можливості працювати й далі та допомагати одна одній.

Проєкт «Підтримка жіночих ініціатив під час війни» координується Українською жіночою демократичною мережею (УЖДМ) у п’яти регіонах України та реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

Центральний регіон 

Підтримка надається депутаткам, представницям органів місцевого самоврядування Вінницької області та всієї Україні, волонтеркам. Програма передбачає:  

  • Онлайн-тренінги із психологічної стійкості 
  • Безкоштовну психологічну підтримку 

Координаторка: Ганна Давиденко - керівниця центрального регіону УЖДМ, докторка наук, професорка, директорка Вінницького інституту Університету «Україна», голова ради ГО «Соціальна перспектива». Детальнішу інформацію можна дізнатися за телефоном: +38(067) 716-02-00 

Північний регіон 

Підтримка надається жінкам та дітям, які постраждали від війни, внутрішньо переміщеним особам, сім’ям загиблих, які були змушені покинути рідні домівки та перебувають у літньому таборі для ВПО у Волинській області. Програма передбачає:  

  • Онлайн-тренінги 
  • Можливість отримати безкоштовну юридичну та психологічну допомогу 

Координаторка: Юлія Вусенко - керівниця північного регіону УЖДМ, тренерка МРІ, депутатка Волинської обласної ради. Детальнішу інформацію можна дізнатися за телефоном: +38 (050) 765-43-53. 

Південний регіон 

Підтримка надається психологам, тренерам, працівникам закладів освіти, волонтерам з усієї України, які працюють із ВПО, насамперед із жінками, які постраждали від війни. Програма передбачає: 

  • Онлайн-курс “Підготовка волонтерів, психологів та працівників закладів освіти до заснованої на інклюзії взаємодії із психологічно вразливими категоріями громадян” 
  • Безкоштовну психологічну допомогу постраждалим жінкам та членам їхніх родин, які перебувають на території Первомайської територіальної громади.  

Базою для реалізації проєкту є громадська ініціатива "Миколаївський антикризовий центр", м. Первомайськ. Записатися на консультацію та слідкувати за активностями Миколаївського антикризового центру можна на сторінці центру у Facebook.  

Координаторка: Людмила Бурман – керівниця південного регіону УЖДМ, депутатка Криворізької міської ради VII скликання. Детальнішу інформацію можна дізнатися за телефоном: +38(067) 969 4196. 

Східний регіон 

Підтримка та допомога надається мешканкам міста Харків та області. Програма передбачає: 

  • Надання безкоштовних консультацій психолога 
  • Надання безкоштовних юридичних консультацій 

Звернутися за допомогою можна у Telegram/WhatsApp/Viber:  
Психологиня Олеся – 0504039837  
Юрист Максим – 0677521113. 

Координаторка: Юлія Дзюба – членкиня УЖДМ, керівниця Молодіжної ради при Чернігівській ОДА, членкиня Європейської демократичної молодіжної мережі (EDYN). Детальнішу інформацію можна дізнатися за телефоном: +38(093) 674-33-30. 

Західний регіон 

Допомога надається жінкам-ВПО, сім’ям загиблих та жінкам, які постраждали від війни і проживають у місті Івано-Франківськ та області. Програма передбачає: 

  • Надання безкоштовних консультацій психолога 
  • Надання безкоштовних юридичних консультацій 
  • Надання медичної допомоги 

Координаторка: Оксана Савчук – керівниця західного регіону УЖДМ, народна депутатка України. Детальнішу інформацію можна дізнатися за телефоном: +3 (098) 783-06-00.

Популярні ресурси