Україна відзначає свою важко здобуту незалежність

Стаття
29 серпня 2017
Стівен Нікс, Регіональний Директор МРІ у Євразії

Цього тижня Україна відсвяткувала свій 26 рік незалежності від Радянського Cоюзу після століть іноземного панування.

У значній кількості міжнародних дискусій та звітів щодо України йдеться про багато викликів, які стоять перед країною, включаючи економічні труднощі, повільне впровадження програми реформ, засилля корупції, не кажучи вже про окупацію Криму та війну, що триває на сході України. Незважаючи на це, українці мають достатньо підстав для святкування цієї річниці своєї незалежності.

Почнемо з того, що Збройні сили України змусили російські війська та їх поплічників призупинити військові дії на сході України. З огляду на чисельність та озброєння російських військ, це надзвичайний подвиг для українських військових. Українці повинні цим пишатись, а світова спільнота – знати про це.

Після багатьох років практично без зростання, всі економічні показники нарешті на підйомі. З поступовим відкриттям нових ринків в межах Європейського Союзу економічне зростання в Україні, ймовірно, матиме позитивну динаміку.  

Крім того, започаткування безвізового режиму з Європою та прийняття Верховною Радою законодавства, спрямованого на приєднання до ЄС, сприятиме зближенню України та Європи. Теплі почуття стосовно Європи, що простежуються в нещодавньому загальнонаціональному опитуванні МРІ, свідчать, що українці все більше відчувають себе частиною Європи, а саме це й було головною вимогою Революції гідності. Окрім того, як показало опитування МРІ, вперше за багато років українці починають бачити, що країна рухається в правильному напрямку.

Це не дає підстав недооцінювати серйозність політичних, економічних та військових викликів, що все ще стоять перед Україною. Проте, громадяни України мають привід відзначати не лише свято незалежності але і значний прогрес, досягнутий державою.

Слава Україні!

Популярні ресурси